Horeca - 30-9-2021

Personeelstekort in de horeca

Het personeelstekort in de horeca is nog steeds een groot probleem. Horecabedrijven zoeken personeel voor werkzaamheden als barmedewerker, afwasser of bediening. Het probleem van personeelstekort is nog lang niet opgelost.

Personeelstekort in de horeca door Corona

De horeca heeft meerdere malen dicht gezeten tijdens de coronacrisis. Veel horecamedewerkers met een 0-urencontract zijn elders gaan werken. Niet omdat het werken in de horeca niet leuk is,  maar omdat er op dat moment simpelweg geen werk meer was. Uit een recent onderzoek van Koninklijk horeca Nederland (KHN) blijkt dat 58 procent van de horecaondernemers op dit moment minder horecamedewerkers in dienst heeft dan voor de coronacrisis. 

Vanaf 25 september ’21 horeca weer volledig open

De horecaondernemers zijn blij nu zij weer volledig open mogen. Wel heerst er nog veel onzekerheid. Samen met het personeelstekort is het een grote uitdaging om hun onderneming draaiende te houden.

Werkgevers in de horeca zijn daarom bereid meer te betalen voor hun werknemers. Iemand van 21+ die in de bediening begint kreeg gemiddeld in 2020 10,49 per uur. Dit bedrag is verhoogd naar gemiddeld 11,08 per uur in 2021. Dit is voor het eerst in zeven jaar tijd een positieve loonontwikkeling in de horecabranche.

Easyjobs helpt de horeca door personeelstekort terug te dringen

Easyjobs zet haar ervaring in om ondernemers zo snel en goed mogelijk aan personeel te helpen. ‘Zie easyjobs als een extra kanaal voor het vinden van geschikt personeel’, vertelt Rick Simons, CEO van easyjobs.

Als bedrijf kan je gratis en vrijblijvend een account aanmaken. Ook als je geen horecaondernemer bent! Onze accountmanagers nemen contact met je op en samen zorgen we voor een plan van aanpak. Het voordeel van ons platform is dat alles van A tot Z digitaal verloopt. Zowel voor jou als ondernemer als voor de uitzendkracht die voor jou komt werken.

Wij richten ons nu voornamelijk op Deventer, Zwolle en Utrecht. Een mooi voorbeeld van een tevreden horeca ondernemer in Deventer is Bekedam Food & Events. In samenwerking met Bekedam Food & Events geven we elke woensdag een horecatraining bij Go Ahead Eagles (GAE). Deze uitzendkrachten kunnen vervolgens aan de slag bij een thuiswedstrijd van GAE of andere horecaondernemers in de buurt. Op deze manier proberen wij ervoor te zorgen dat ondernemers zich weer kunnen focussen op hun bedrijf. Daarnaast geven wij werkzoekende weer extra mogelijkheden om geld te verdienen en hun CV aan te vullen met leuke en unieke werkervaring!

Mogen wij cookies plaatsen? Check hier ons cookiestatement