Gigs, Jobs - 16-8-2021

Gigs en jobs: wat is het verschil?

Het verschil tussen gigs en jobs bij easyjobs

Easyjobs is het nieuwste platform waar jij gemakkelijk een goedbetaalde bijbaan kan vinden. Vacatures, gigs en jobs zijn verschillende termen die je op het platform en op de website ziet terugkomen. We begrijpen dat het best lastig kan zijn om een onderscheid te maken tussen de verschillende termen. Daarom vertellen we je in deze blog meer over de verschillen tussen de termen ‘gig’ en ‘job’ en benoemen we een aantal voordelen van zowel een gig als een job.

Wat is een gig en wat zijn de voordelen?

Tegenwoordig horen we het begrip ‘gig’ steeds vaker terugkomen in de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan de term ‘Gig Economy’, ofwel een flex economie waarbij mensen de mogelijkheid krijgen om zelf hun werktijden te bepalen. Een gig kan gezien worden als een afgeleide hiervan. Wanneer er bij easyjobs wordt geschreven over een gig, dan gaat het over een klus die tijdelijk is en minder dan 24 uur duurt. Denk bijvoorbeeld aan een dag helpen op een festival of een avondje invallen in de bediening van de horeca. Het voordeel van een gig is dat je nergens aan verbonden zit en dezelfde week nog kan beslissen dat je wat geld wil verdienen. Lig je een avondje op de bank? Scroll dan eens door de easyjobs app in plaats van Instagram. Kom vervolgens van de bank af en ga aan de slag.

Wat is een job en wat zijn de voordelen?

Een job is een ander woord voor een (bij)baan). De definitie van ‘job’ bij easyjobs is dan ook ‘een bijbaan voor een langere periode. Denk bijvoorbeeld aan een bijbaan in de horeca bij een vaste opdrachtgever waar je minimaal 5 uur per week aan de slag gaat. Wanneer je eenvoudig een bijbaan wil vinden kan je gebruikmaken van diverse platformen. Toch onderscheidt easyjobs zich van andere platformen, doordat easyjobs een community bouwt, jou wil ondersteunen door trainingen aan te bieden en luistert naar de wensen van de kandidaten. Het voordeel van een bijbaan is dat je steeds meer leert over jouw functie, de organisatie zelf en dat je weet hoeveel uur je kan werken in de week. Blijkt het toch niet jouw ding te zijn? Dan kan je bij easyjobs jouw baan makkelijk opzeggen en kijken naar een andere opdrachtgever die beter bij jou aansluit.

Makkelijk een (tijdelijke) baan vinden bij eas­yjobs

Ben jij geïnteresseerd geworden in een baan waar je makkelijk en snel geld kan verdienen? Meld je dan vandaag nog aan bij easyjobs! Download de app, vul jouw gegevens in en reageer op een gig of job die aan jouw wensen voldoet. Staat er op dit moment geen gig of job open bij jou in de omgeving? Wees dan niet getreurd. Opdrachtgevers plaatsen dagelijks nieuwe vacatures online. Houd de app of onze socials als Facebook en LinkedIn in de gaten!

Mogen wij cookies plaatsen? Check hier ons cookiestatement