Algemeen - 16-8-2021

Geen studieschuld met easyjobs

Geen of minder studieschuld met easyjobs

‘’Hoeveel studieschuld heb jij?’’ Met invoering van het leenstelsel en het duurder worden van het onderwijs, is het voor veel studenten niet anders dan dat zij moeten lenen bij ome DUO, right? Het is soms ingewikkeld om naast je studie een bijbaan te combineren met je studie. Bij standaard bijbanen zit je vaak vast aan een verplicht aantal uren per week, waardoor je voor jouw gevoel teveel of te weinig uren maakt. Bij easyjobs kan dit anders. Easyjobs is juist een aanvulling op je studententijd en tegelijkertijd is hierdoor die vervelende studieschuld verleden tijd! In deze blog vertellen we je waarom easyjobs een bijdrage kan leveren aan geen of minder studieschuld.

Bijbaan naast studie

Om de studieschuld af te kunnen betalen of überhaupt geen studieschuld te krijgen, moet er geld op een of andere manier binnenkomen. Je kan uiteraard met geleend geld gaan beleggen, maar dit is niet verstandig, omdat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. Een eigen bedrijf starten kan ook, maar tijdens je studentenperiode vergt dit erg veel tijd. Zeker als je naast studeren ook nog af en toe naar een feestje wil gaan. Werken voor je geld is de meest ‘veilige’ optie en je bouwt tegelijkertijd een CV op voor een carrière na je studie. Bij easyjobs is het niet lastig om een bijbaan te vinden waar je veel uren kan maken om geld te verdienen, maar wel alleen wanneer jij daar zelf tijd voor hebt. Zo kan jij dus je studie en bijbaan easy combineren, daar staan wij voor.

Het voordeel van meer werken in plaats van lenen

Als je tijdens je studententijd gigs en jobs oppakt, verdien je niet alleen geld, maar ontmoet je ook een hoop leuke mensen en doe je werkervaring op. Zo is het een voordeel van het aan de slag gaan in de horeca dat je sociaal bezig bent, wellicht een leidinggevende rol krijgt en flexibel leert om te gaan met verschillende mensen. Een voordeel van het zijn van een bezorger van eten is dat je fit blijft. Je toekomstige werkgevers kunnen in vrijwel elk beroep positieve punten terugvinden. Easyjobs staat dus achter het punt dat er meer voordelen te noemen zijn bij het hebben van een bijbaan naast je studie dan gewoonweg alleen geld te lenen.

Bij easyjobs ben je eigen baas over je leven

Eigen baas zijn kost in de meeste gevallen veel tijd en kan het risico’s met zich meebrengen. Bij easyjobs ben je baas over je eigen leven en leer je de voordelen kennen, maar geeft het geen onnodig risico. Je bent eigen baas, omdat je zelf kan beslissen voor welke gig of job jij je wil aanmelden, je altijd uitbetaald krijgt en verzekeringen gedekt zijn. Zie jij jezelf al makkelijk je studieschuld afbetalen of minder studieschuld te krijgen? Download dan vandaag nog de app en ontdek de mogelijkheden!

Mogen wij cookies plaatsen? Check hier ons cookiestatement