Algemeen - 5-4-2022

Alles over loonheffingskorting bij easyjobs

Op je loonstrook vind je een heleboel informatie. Waar we het meest naar kijken is je bruto- en nettoloon. Maar er staan nog een heleboel andere cijfers op. Loonheffingskorting is er daar ook een van. Op deze pagina leer je alles over deze loonheffing en hoe je er mee om moet gaan.

Moet ik mijn loonheffingskorting aan of uit zetten?

Het kan voordelig zijn als je meerdere baantjes hebt jouw loonheffingskorting aan of uit te zetten bij een werkgever. Het is alleen wel belangrijk bij welke werkgever je dit doet. Wij hebben alles over loonheffing voor je uitgezocht.

Loonheffingskorting – wat is dat eigenlijk?

Belasting die je moet betalen over je loon is in het kort, loonheffing. De loonheffing bestaat uit verschillende onderdelen. Loonbelasting, premies voor volks- en werknemersverzekeringen. Je werkgever, easyjobs, houdt deze belasting voor je in zodat jij zelf niks meer hoeft te doen. Maar bij welke werkgever kun je het beste de loonheffing toepassen? Wij adviseren je als je in dienst bent bij nog een andere werkgever dan easyjobs, loonheffing toe te passen bij diegene waar je het meeste verdient. Hier ontvang je dan de meeste kortingen wat je uiteindelijk geld oplevert.

Dit klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het enige wat jij moet doen is tijdens de onboarding van easyjobs aanvinken of je de loonheffing wel of niet aan wilt zetten. Wil je dit later weer wijzigingen? Stuur dan een mail naar info@easyjobs.nl en wij passen het voor je aan.

Hoeveel loonheffing wordt er ingehouden?

De loonheffingen worden bepaalt door de belastingdienst. Zij bepalen uiteindelijk het belastingtarief aan de hand van twee belastingschijven. Ben je benieuwd hoeveel loonheffing er wordt ingehouden op jouw loon? Ga voor meer informatie naar de belastingdienst.nl

Is loonheffingskorting gunstig voor mij?

Ja, wanneer je gaat werken is het gunstig om loonheffing aan te zetten. Wanneer je deze aanzet ontvang je dus een korting op je belasting. Dit resulteert uiteindelijk in meer geld op je bankrekening.

Mogen wij cookies plaatsen? Check hier ons cookiestatement