Algemeen - 25-11-2021

5 sollicitatietips van easyjobs

Als je voor het eerst in je leven ergens werk gaat zoeken, kan dat best een uitdaging zijn. Want hoe kan je jezelf voorbereiden op een sollicitatie? In deze blog worden 5 sollicitatietips van easyjobs gegeven. Zo weet jij precies hoe jij zowel de traditionele manier van solliciteren als het online solliciteren op de vacature overleeft. De 5 sollicitatietips van easyjobs staan hieronder beschreven. Lees snel verder!

1. Wees concreet over jouw aanpak om te solliciteren

Bedenk hoe je het gaat aanpakken om ergens te mogen werken. Beslis van te voren wat je wil leren op de werkvloer en wat belangrijk voor jou is. Vind je het lastig om een keuze te maken? Vraag dan aan mensen in jouw omgeving wat zij waarderen in een baan.

Heb je een leuke vacature gezien die bij je past? Bekijk dan van te voren of jij ook aansluiting kan vinden met de organisatie. Kijk naar de functiekenmerken die omschreven zijn en beslis of jij die persoon mogelijk zou kunnen zijn. Heb je niet genoeg ervaring? Dat maakt natuurlijk niet uit! Waar een wil is, is een weg.

Wanneer je solliciteert bij easyjobs heb je geen werkervaring nodig. Dit komt doordat je de app kan downloaden en vervolgens zelf kan scrollen door de openstaande diensten. Deze diensten zijn onderverdeeld in het platform als gigs (= korte klussen) of jobs (= klussen waarbij je voor een langere periode voor dezelfde opdrachtgever werkt).

2. De eerste indruk is belangrijk bij een sollicitatie

In deze paragraaf lees je meer over een goede eerste indruk. Ten eerste, een glimlach maakt alles goed, toch? Bovendien straal je met een glimlach veel vriendelijkheid en een goed humeur uit. Jouw toekomstige collega’s willen vast iemand liever zien die vrolijkheid in plaats van somberheid uitstraalt. Vanaf het moment dat jij binnen komt lopen begint immers de sollicitatie al.

Wanneer je een online sollicitatie hebt, is het belangrijk om recht de camera in te kijken om zo alsnog persoonlijk contact te kunnen maken. In het geval van een platform die werk aanbiedt, bijvoorbeeld easyjobs, ontbreekt een sollicitatie vaak en moet je een goede indruk maken met jouw profiel. Doe dit door jouw hele profiel in te vullen. Op deze manier geef je jouw (potentiële) opdrachtgever een zo’n goed mogelijk beeld van jezelf.

3. Ga voorbereid een sollicitatiegesprek in

Ten derde is het belangrijk dat je goed voorbereid een sollicitatiegesprek ingaat. Als je een gesprek hebt met een manager of een recruiter, zorg er dan voor dat je precies weet op welke vacature je solliciteert en wie deze persoon is. Het geeft een goede indruk als je meer weet over de organisatie en goed kan omschrijven waarom jij een toevoeging bent voor de organisatie. Zorg er tevens ook voor dat jij jouw cv bij de hand hebt om deze achter te kunnen laten. Zo kan de recruiter nogmaals bekijken wie hij of zij voor zich heeft gehad.

Bij easyjobs hoef je niet altijd een sollicitatiegesprek in te gaan, sterker nog, je hebt eigenlijk niet eens een cv nodig om te solliciteren op een functie. Je kan in het platform zelf aangeven welke vaardigheden je hebt.

4. Luister aandachtig in een sollicitatiegesprek

Bij een sollicitatiegesprek is het niet alleen belangrijk om geïnteresseerd over te komen, maar dit ook daadwerkelijk te zijn. Laat merken dat je begrijpt wanneer er iets gezegd wordt door bijvoorbeeld met je hoofd te knikken. Wanneer je iets niet begrijpt, laat dit dan weten en vraag om verduidelijking.

Mocht een recruiter van het platform easyjobs een kort kennismakingsgesprek met je inplannen, wees dan maar relaxt en maak je geen zorgen! We hebben hippe, jonge personen die jou meer vertellen over de klus en het platform zelf. Zij zullen vragen naar wie je bent en wat je leuk vindt in een baan om vervolgens een zo’n goed mogelijke match te maken.

5. Werken bij een organisatie als jezelf!

Of je nu wil werken in Gelderland of op een andere locatie, ga aan de slag als jezelf. Het is niet verstandig om jezelf anders te doen overkomen. Geef of verzin geen sociaal wenselijke antwoorden bij een sollicitatiegesprek. Uiteindelijk valt het toch op. Voorbeeld: jij vertelt jouw werkgever dat je bepaalde skills ontzettend goed kan, maar als je dit niet op de werkvloer laat zien, val je uiteindelijk toch door de mand. Bij easyjobs vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en dat een organisatie bij jou moet passen. We kijken dus daadwerkelijk vanuit het perspectief van de uitzendkrachten.

Normaliter als een organisatie interesse in jou heeft, zal het bedrijf contact opnemen binnen de afgesproken termijn. Wanneer je komt werken bij easyjobs hoef jij jezelf alleen aan te melden voor een klus, krijg je terugkoppeling van de organisatie en kan je vervolgens al (dezelfde dag) aan de slag! Makkelijker kan niet!

Heb jij iets gehad aan deze 5 sollicitatietips van easyjobs? Of wil je meer tips van easyjobs? Volg dan bijvoorbeeld onze Instagram of LinkedIn-pagina! Hier komen regelmatig nieuwe tips voorbij!

Mogen wij cookies plaatsen? Check hier ons cookiestatement