Algemeen - 8-9-2021

3 redenen waarom je wil werken in Deventer

Deventer, een prachtige plaats gevestigd langs de rand van de IJssel. Met verschillende boetiekjes, horeca zaken en de bijzondere gebouwen is het een plaats waar verhalen gemaakt worden of al gemaakt zijn. Veel mensen gingen je al voor met het bezoeken van deze stad. Maar alleen bezoeken is in veel gevallen niet voldoende, het is een geliefde stad om in te wonen en te werken. In deze blog geven we je 3 redenen waarom werken in Deventer een goed plan is en welke opdrachtgevers vacatures in Deventer hebben open staan.

1.   Deventer kent veel verschillende plekken om aan de slag te gaan.

In Januari 2021 telde gemeente Deventer zo’n 101.227 inwoners. Deze inwoners doen hun boodschappen of shoppen in het centrum, waardoor het centrum veel verschillende bedrijven kent. Woonplaats Deventer had in het jaartal 2020 ongeveer 6700 bedrijven gevestigd. Deze bedrijven bevonden zich in landbouw, energiebranche, handel en horeca branche, vervoer informatie- en communicatie branche, financiële branche, zakelijke dienstverlening of in de recreatiebranche. De handel- en horecabranche heeft hier een groot aandeel in. Dit is interessant voor mensen die een horeca bijbaan zoeken waar de kans groot is dat zij snel hier (snel) terecht kunnen. Met de krapte op de arbeidsmarkt zoeken op dit moment veel handel- en horecazaken personeelsleden. Bij easyjobs werken we al met verschillende bedrijven samen. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn:

Zoek je een fulltime of parttime baan? Bekijk dan alle vacatures in Deventer.

2.   Mogelijkheid om te leren van je omgeving

De provincies Gelderland en Overijssel staan bekend om hun prachtige natuurgebieden. Dit trekt toerisme aan. Wanneer in de zomerperiode veel toeristen in Deventer zijn en plaats nemen op het terras, leer je hierdoor omgaan met stress. Deze vaardigheid kan je later toepassen in het werkveld waar je aan de slag gaat of op school. Verder kunnen toeristen uit verschillende landen komen, waardoor de kans aanwezig is dat zij ook verschillende normen- en waarden hebben. Je lee­­­rt je aanpassen op elke situatie om oplossingsgericht te werken. Tevens draagt deze situatie bij aan de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van communicatie. Al met al kan er gesteld worden dat werken in Deventer, zeker gezien verschillende mensen die zich hier bevinden, een bijdrage levert aan je eigen ontwikkeling. 

3.   Werken en vrienden worden met leeftijdsgenoten

Er bevinden zich meerdere scholen in Deventer. Om een zakcentje bij te verdienen, gaan de meeste scholieren en studenten aan de slag in de stad waar zij wonen of naar school toe gaan. Doordat er veel scholieren en studenten in Deventer zijn, is de kans groot dat jij gaat werken met leedtijdsgenoten. Vaak ben je beide startende op de arbeidsmarkt en kan je van elkaar leren. Ook is het leuk dat je met elkaar kan gaan optrekken na werktijd, zo houd je direct een gezellig en bruisend sociaal leven over door te starten met een bijbaan in Deventer.

Ben je overtuigd dat een bijbaan zoeken in Deventer een goed idee is? Yes, goed bezig! Download dan vandaag nog de app en meld je aan voor klussen die openstaan. Wie weet kan jij morgen al starten.

Mogen wij cookies plaatsen? Check hier ons cookiestatement